Składniki / 2 porcje
- bagietka 1 szt (średnia)
- szynka 100 g
- ketchup łagodny 2 łyżki
- mozzarella w kulce 3/4 kulki
- ser żółty 2-3 łyżki (starty)
- ogórek kiszony 1 szt
- pieczarki 2 szt
- szczypiorek 1 łyżka
Szynkę pokroić w plastry, usunąć skórkę, a potem pokroić w cieniutkie słupki.
Sery zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Bagietkę przekroić wzdłuż na pół. Każdą połówkę wysmarować ketchupem. Następnie posypać pieczarkami. Lekko ugnieść.
Na pieczarkach ułożyć ser żółty oraz szynkę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10 min.
Po 10 minutach wyciągamy i układamy ogórki i ser mozzarella. Lekko ugnieść. Wstawić do piekarnika na 5 min 180 stopni.
Wyciągamy. Posypujemy szczypiorem.
Co powiesz na to, żebyśmy wysyłali do Ciebie najnowsze promocje?
Tak nie za często - raz w miesiącu.