Składniki / 2 porcje

  • bagietka 1 szt (średnia)
  • szynka 100 g
  • ketchup łagodny 2 łyżki
  • mozzarella w kulce 3/4 kulki
  • ser żółty 2-3 łyżki (starty)
  • ogórek kiszony 1 szt
  • pieczarki 2 szt
  • szczypiorek 1 łyżka

Przygotowanie

  • Szynkę pokroić w plastry, usunąć skórkę, a potem pokroić w cieniutkie słupki.

  • Sery zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

  • Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

  • Bagietkę przekroić wzdłuż na pół. Każdą połówkę wysmarować ketchupem. Następnie posypać pieczarkami. Lekko ugnieść.

  • Na pieczarkach ułożyć ser żółty oraz szynkę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10 min.

  • Po 10 minutach wyciągamy i układamy ogórki i ser mozzarella. Lekko ugnieść. Wstawić do piekarnika na 5 min 180 stopni.
    Wyciągamy. Posypujemy szczypiorem.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress

Cześć!

Co powiesz na to, żebyśmy wysyłali do Ciebie najnowsze promocje?
Tak nie za często - raz w miesiącu.

Super! Teraz będziemy Ci wysłać najnowsze promocje!

Coś poszło nie tak. Spróbuj raz jeszcze.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych w celu przesyłania informacji handlowej drogą elektroniczną zgodnie z ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną na podany w tym celu adres email. Podanie danych osobowych jest dobrowolne. Zostałem/am poinformowany/a, że przysługuje mi prawo dostępu do swoich danych, możliwości ich poprawiania, żądania zaprzestania ich przetwarzania. Administratorem danych osobowych jest PHU RIBENA MICHAŁ KUCZKOWSKI NIP: 589-173-29-53 z siedzibą Wygoda Sierakowska 208, 83-340 Sierakowice.