Składniki / 3-4 porcje

  • biszkopt ciemny 0,5 kg
  • mleko 1/3 szklanki
  • margaryna 100 g
  • cukier 1/3 szklanki
  • kakao 2 łyżki
  • dżem truskawkowy 250 g
  • rodzynki 0,5 szklanki
  • orzechy posiekane 4 łyżki
  • aromat waniliowy kilka kropel
  • bakalie berberys 3 łyżki
  • czekolada mleczna 100 g
  • wiórki kokosowe 2 szklanki

Przygotowanie

  • W garnku podgrzewamy mleko, margarynę, cukier i kakao. Gdy wszystko się rozpuści odstawiamy do przestudzenia.

  • Kawałki ciemnego biszkoptu blend ujemy na pył w blenderze lub malakserze.  Przesypujemy do miski. Wlewamy mleko z margaryną.

  • Dodajemy dżem truskawkowy, aromat waniliowy oraz bakalie: orzechy, rodzynki, berberys. Wszystko mieszamy lub zagniatamy.

  • Gdy masa wydaje się na za lepka możemy jeszcze dołożyć pokruszone herbatniki.

  • Formujemy okrągłe małe kuleczki. Każdą obtaczamy w rozpuszczonej w kąpieli wodnej mlecznej czekoladzie a następnie w wiórkach kokosowych. Chłodzimy w lodówce.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress

Cześć!

Co powiesz na to, żebyśmy wysyłali do Ciebie najnowsze promocje?
Tak nie za często - raz w miesiącu.

Super! Teraz będziemy Ci wysłać najnowsze promocje!

Coś poszło nie tak. Spróbuj raz jeszcze.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych w celu przesyłania informacji handlowej drogą elektroniczną zgodnie z ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną na podany w tym celu adres email. Podanie danych osobowych jest dobrowolne. Zostałem/am poinformowany/a, że przysługuje mi prawo dostępu do swoich danych, możliwości ich poprawiania, żądania zaprzestania ich przetwarzania. Administratorem danych osobowych jest PHU RIBENA MICHAŁ KUCZKOWSKI NIP: 589-173-29-53 z siedzibą Wygoda Sierakowska 208, 83-340 Sierakowice.