Składniki / >5 porcji

  • 1/2 kapusty białej
  • 500g mięsa mielonego
  • 200g ryżu
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 kajzerka
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Przyprawy*:

1,5 łyżeczki soli, 1 łyżeczka pieprzu, 0,5 łyżeczki majeranku, 0,5 łyżeczki papryki słodkiej mielonej, papryka ostra mielona

Przygotowanie

  • Kapustę drobno szatkujemy. Gotujemy ją kilkanaście minut aż zmięknie, odcedzamy i studzimy.

  • Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu, studzimy.

  • Kajzerkę moczymy w mleku.

  • Do dużej miski wkładamy mięso, ryż, kapustę, odciśniętą kajzerkę, wbijamy jajko i dodajemy przyprawy.

  • Dokładnie mieszamy. Z masy forujemy płaskie, małe kotlety.

  • Obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na oleju z obu stron na rumiano.

Wskazówki

Podajemy z sosem pomidorowym, na ciepło lub na zimno.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress

Cześć!

Co powiesz na to, żebyśmy wysyłali do Ciebie najnowsze promocje?
Tak nie za często - raz w miesiącu.

Super! Teraz będziemy Ci wysłać najnowsze promocje!

Coś poszło nie tak. Spróbuj raz jeszcze.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych w celu przesyłania informacji handlowej drogą elektroniczną zgodnie z ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną na podany w tym celu adres email. Podanie danych osobowych jest dobrowolne. Zostałem/am poinformowany/a, że przysługuje mi prawo dostępu do swoich danych, możliwości ich poprawiania, żądania zaprzestania ich przetwarzania. Administratorem danych osobowych jest PHU RIBENA MICHAŁ KUCZKOWSKI NIP: 589-173-29-53 z siedzibą Wygoda Sierakowska 208, 83-340 Sierakowice.