Składniki / 1

  • 2 łyżeczki mielonej kawy
  • 3/4 szklanki mleka migdałowego
  • 1 łyżeczka kakao
  • 1 połowa pomarańczy
  • 1 łyżeczka syropu klonowego
  • 100 ml śmietany kremówki
  • 20 ml likieru amaretto
  • kilka kostek lodu
  • łyżka migdałów w płatkach

Przygotowanie

  • Latem wolisz wybrać kawę na słodko, zamiast lodowego deseru? Ten przysmak przypadnie Ci do gustu! Kawa mrożona z prażonymi migdałami gwarantuje nowe doznania smakowe i zaspokaja apetyt na słodkości!

     

    Zaparzoną kawę przestudź, po czym wymieszaj w szejkerze razem z lodem, mlekiem i syropem klonowym. Do napoju dodaj likier amaretto i przelej płyn do wysokiej szklanki. Wierzch udekoruj podprażonymi płatkami migdałów oraz śmietaną ubitą z cynamonem i sokiem z połowy pomarańczy.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress

Cześć!

Co powiesz na to, żebyśmy wysyłali do Ciebie najnowsze promocje?
Tak nie za często - raz w miesiącu.

Super! Teraz będziemy Ci wysłać najnowsze promocje!

Coś poszło nie tak. Spróbuj raz jeszcze.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych w celu przesyłania informacji handlowej drogą elektroniczną zgodnie z ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną na podany w tym celu adres email. Podanie danych osobowych jest dobrowolne. Zostałem/am poinformowany/a, że przysługuje mi prawo dostępu do swoich danych, możliwości ich poprawiania, żądania zaprzestania ich przetwarzania. Administratorem danych osobowych jest PHU RIBENA MICHAŁ KUCZKOWSKI NIP: 589-173-29-53 z siedzibą Wygoda Sierakowska 208, 83-340 Sierakowice.