Składniki / 1
- 2 łyżeczki mielonej kawy
- 3/4 szklanki mleka migdałowego
- 1 łyżeczka kakao
- 1 połowa pomarańczy
- 1 łyżeczka syropu klonowego
- 100 ml śmietany kremówki
- 20 ml likieru amaretto
- kilka kostek lodu
- łyżka migdałów w płatkach
Latem wolisz wybrać kawę na słodko, zamiast lodowego deseru? Ten przysmak przypadnie Ci do gustu! Kawa mrożona z prażonymi migdałami gwarantuje nowe doznania smakowe i zaspokaja apetyt na słodkości!
Zaparzoną kawę przestudź, po czym wymieszaj w szejkerze razem z lodem, mlekiem i syropem klonowym. Do napoju dodaj likier amaretto i przelej płyn do wysokiej szklanki. Wierzch udekoruj podprażonymi płatkami migdałów oraz śmietaną ubitą z cynamonem i sokiem z połowy pomarańczy.
Co powiesz na to, żebyśmy wysyłali do Ciebie najnowsze promocje?
Tak nie za często - raz w miesiącu.