Składniki / 5 porcji
- Forma o wymiarach 10,5 x 19,5cm
- 3 jajka
- 100ml oleju
- 150g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 cebula
- 100g sera żółtego
- 50g kurek
- 50g szynki
Przyprawy*:
sól, pieprz
Przyprawy*:
sól, pieprz
Kurki należy podsmażyć 7-8 minut na niewielkiej ilości oleju, a następnie dodać posiekaną cebulę.
Całość oprószyć solą z pieprzem i smażyć do zarumienienia się cebuli. (Grzyby nie muszą być idealnie miękkie.)
Jajka zmiksować z olejem i połączyć z mąką oraz proszkiem do pieczenia.
Na końcu do ciasta wmieszać kurki z cebulą, ser i szynkę.
Masę doprawić do smaku i przełożyć do natłuszczonej formy.
Keks idealnie sprawdzi się na pyszne śniadanie, czy zwykłą przekąskę. Zaspokoi każdy głód, ponieważ jest sycący, a najlepszy - jeszcze ciepły.
Co powiesz na to, żebyśmy wysyłali do Ciebie najnowsze promocje?
Tak nie za często - raz w miesiącu.