Składniki / >5 porcji

  • mąka 2 szklanki
  • jajka 4
  • olej z pestek winogron 1 i 1/4 szklanki
  • cukier 1 i 1/3 szklanki
  • marchew starta 2 szklanki
  • proszek do pieczenia 2 łyzeczki
  • cynamom 2 łyzeczki
  • orzechy garść
  • płatki migdałowe 50g
  • rodzynki garść
  • żurawina garść
  • śmietana 30 % 200ml
  • serek philadelfia 100g

Przyprawy*:

sól

Przygotowanie

  • Jajka dobrze utrzeć z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodawać mąkę i olej, na końcu marchew, proszek do pieczenia, sodę, cynamon, orzechy, żurawinę, migdały i rodzynki.

  • Wylać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.

  • Piec w temp. 160 st. przez 25 minut, potem zwiększyć do 180 st. i piec 40 min do suchego patyczka. Wystudzić. Wyjąć z foremki, z papieru, delikatnie przekroić na pół.

  • Ubić śmietankę kremówkę i wymieszać z serkiem. Taką masą posmarować dolny płat ciasta, przykryć górnym płatem i posmarować reszta masy.

  • Uprażyć na suchej patelni płatki migdałowe. Wystudzić. Posypać górę ciasta.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress

Cześć!

Co powiesz na to, żebyśmy wysyłali do Ciebie najnowsze promocje?
Tak nie za często - raz w miesiącu.

Super! Teraz będziemy Ci wysłać najnowsze promocje!

Coś poszło nie tak. Spróbuj raz jeszcze.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych w celu przesyłania informacji handlowej drogą elektroniczną zgodnie z ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną na podany w tym celu adres email. Podanie danych osobowych jest dobrowolne. Zostałem/am poinformowany/a, że przysługuje mi prawo dostępu do swoich danych, możliwości ich poprawiania, żądania zaprzestania ich przetwarzania. Administratorem danych osobowych jest PHU RIBENA MICHAŁ KUCZKOWSKI NIP: 589-173-29-53 z siedzibą Wygoda Sierakowska 208, 83-340 Sierakowice.