Składniki / 3-4 porcje
- 0,5kg mięsa z indyka
- garść szpinaku świeżego
- 2 łyżki otrębów pszennych
- 1 łyżka kaszy mannej
- 1 jajko
- 1,5 szklanki słonecznika łuskanego
Przyprawy*:
0,5 łyżeczki czosnku granulowanego, sól, pieprz, olej
Przyprawy*:
0,5 łyżeczki czosnku granulowanego, sól, pieprz, olej
Zmielić mięso z indyka.
Do zmielonego indyczego mięsa dodajemy świeży szpinak oraz jajko, otręby, kasze manną oraz przyprawy: czosnek granulowany, pieprz, sól.
Z masy mięsnej formujemy kotleciki, które obtaczamy w słoneczniku, nastepnie umieszczamy na patelni i smażymy.
Smacznego! 🙂
Co powiesz na to, żebyśmy wysyłali do Ciebie najnowsze promocje?
Tak nie za często - raz w miesiącu.