Danie główne Mielone z indyka z dodatkiem świeżego szpinaku- panierowane w słoneczniku

Składniki / 3-4 porcje

  • 0,5kg mięsa z indyka
  • garść szpinaku świeżego
  • 2 łyżki otrębów pszennych
  • 1 łyżka kaszy mannej
  • 1 jajko
  • 1,5 szklanki słonecznika łuskanego

Przyprawy*:

0,5 łyżeczki czosnku granulowanego, sól, pieprz, olej

Przygotowanie

  • Zmielić mięso z indyka.

  • Do zmielonego indyczego mięsa dodajemy świeży szpinak oraz jajko, otręby, kasze manną oraz przyprawy: czosnek granulowany, pieprz, sól.

  • Z masy mięsnej formujemy kotleciki, które obtaczamy w słoneczniku, nastepnie umieszczamy na patelni i smażymy.

    Smacznego! 🙂

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress

Cześć!

Co powiesz na to, żebyśmy wysyłali do Ciebie najnowsze promocje?
Tak nie za często - raz w miesiącu.

Super! Teraz będziemy Ci wysłać najnowsze promocje!

Coś poszło nie tak. Spróbuj raz jeszcze.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych w celu przesyłania informacji handlowej drogą elektroniczną zgodnie z ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną na podany w tym celu adres email. Podanie danych osobowych jest dobrowolne. Zostałem/am poinformowany/a, że przysługuje mi prawo dostępu do swoich danych, możliwości ich poprawiania, żądania zaprzestania ich przetwarzania. Administratorem danych osobowych jest PHU RIBENA MICHAŁ KUCZKOWSKI NIP: 589-173-29-53 z siedzibą Wygoda Sierakowska 208, 83-340 Sierakowice.