Składniki / 3-4 porcje

  • 1kg wołowiny
  • 5 ogórków kiszonych
  • 5 cebul
  • słonina

Przyprawy*:

musztarda rosyjska, sól, pieprz, olej

Przygotowanie

  • Wołowinę pokroić na kotlety i rozbić tłuczkiem. Obsypać solą i pieprzem.

  • Ogórki, cebulę i słoninę pokroić w słupki.

  • Każdy plaster wołowiny smarować musztardą i układać na nim po kawałku ogórka, cebuli i słoniny.

  • Zwijać roladkę i spiąć wykałaczką.

  • Na patelni rozgrzać olej lub kawałeczki słoniny i mocno podpiec roladki.

  • Wlać 1 szklankę wody i dusić pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress

Cześć!

Co powiesz na to, żebyśmy wysyłali do Ciebie najnowsze promocje?
Tak nie za często - raz w miesiącu.

Super! Teraz będziemy Ci wysłać najnowsze promocje!

Coś poszło nie tak. Spróbuj raz jeszcze.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych w celu przesyłania informacji handlowej drogą elektroniczną zgodnie z ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną na podany w tym celu adres email. Podanie danych osobowych jest dobrowolne. Zostałem/am poinformowany/a, że przysługuje mi prawo dostępu do swoich danych, możliwości ich poprawiania, żądania zaprzestania ich przetwarzania. Administratorem danych osobowych jest PHU RIBENA MICHAŁ KUCZKOWSKI NIP: 589-173-29-53 z siedzibą Wygoda Sierakowska 208, 83-340 Sierakowice.