Składniki / 3-4 porcje
- 30 dkg filetu z łososia
- 1 gruszka
- 1 cukinia
- 8 pomidorków koktajlowych
- 1 ser camembert
- 1 pomarańcza
- 2 kromki chleba
- 1 cebula
Przyprawy*:
przyprawa do ryb, sok z cytryny (1 łyżka), olej rzepakowy,
Przyprawy*:
przyprawa do ryb, sok z cytryny (1 łyżka), olej rzepakowy,
Łososia pokroić na kawałki, następnie przełożyć do miski, posypać przyprawą do grilla, dodać cztery łyżki oleju, wymieszać i odłożyć na godzinę do lodówki.
Cukinię pokroić w cienkie plastry i zanurzyć na pięć minut we wrzącej wodzie. Gruszkę obrać i pokroić na kawałki, następnie skropić sokiem z cytryny.
Na patyczki do szaszłyków nabić pomidorka, plaster cukinii zwinięty w harmonijkę, łososia, plaster cebuli, gruszkę i tak do końca patyczka. Szaszłyki smarować olejem, posypać przyprawą do grilla.
Tak przygotowaną całość grillować obracając od czasu do czasu. Pomarańcze pokroić w plastry i zgrillować.
Na chlebie układać kawałki sera pleśniowego, posypać przyprawą do grilla i również grillować.
Mięso ryby dobrze jest zamarynować wcześniej, żeby przeszło przyprawami. Ryba nie potrzebuje długiej obróbki także nie przesuszajmy jej na grillu. Szaszłyki można podać z sosem czosnkowym lub ziołowym.
Co powiesz na to, żebyśmy wysyłali do Ciebie najnowsze promocje?
Tak nie za często - raz w miesiącu.