Składniki / 4 porcje

  • 4 placki tortilli
  • 400 gram piersi z indyka
  • 150-200 gram sezamu
  • 1-2 jajka
  • 250 gram pomidorków koktajlowych
  • 1 żółta papryka
  • 1 opakowanie mix sałat
  • sos tysiąca wysp
  • olej do smażenia

Przyprawy*:

przyprawa do indyka, słodka i ostra papryka

Przygotowanie

  • Pierś z indyka kroimy w cienkie paski, posypujemy przyprawą do indyka oraz słodką i ostrą papryką, wstawiamy na godzinę do lodówki, żeby mięso naszło przyprawami.

  • Kawałki indyka panierujemy w rozkłóconym jajku i sezamie, smażymy na rozgrzanym oleju na lekko złoty kolor.

  • Pomidorki kroimy na mniejsze kawałki, paprykę kroimy w paski.

  • Na każdym placku tortilli układamy sałatę, kawałki indyka, paprykę i pomidorki, polewamy sosem tysiąca wysp, tortillę zwijamy składając boki do środka.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress

Cześć!

Co powiesz na to, żebyśmy wysyłali do Ciebie najnowsze promocje?
Tak nie za często - raz w miesiącu.

Super! Teraz będziemy Ci wysłać najnowsze promocje!

Coś poszło nie tak. Spróbuj raz jeszcze.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych w celu przesyłania informacji handlowej drogą elektroniczną zgodnie z ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną na podany w tym celu adres email. Podanie danych osobowych jest dobrowolne. Zostałem/am poinformowany/a, że przysługuje mi prawo dostępu do swoich danych, możliwości ich poprawiania, żądania zaprzestania ich przetwarzania. Administratorem danych osobowych jest PHU RIBENA MICHAŁ KUCZKOWSKI NIP: 589-173-29-53 z siedzibą Wygoda Sierakowska 208, 83-340 Sierakowice.