Desery Wegańskie ciasteczka z syropem daktylowym i bananem

Składniki / 3-4 porcje

  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 0,5 szklanki oleju
  • 1/3 szklanki syropu daktylowego
  • 1 banan

Przyprawy*:

szczypta soli

Przygotowanie

  • W misce dokładnie wymieszać mąkę, proszek do pieczenia oraz szczyptę soli.
    Dolać syrop i olej, a następnie całość dokładnie połączyć.
    Na końcu do masy wmieszać pokrojonego w kostkę banana.

  • Z ciasta formować kulki o wielkości małego orzecha włoskiego i od razu układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. (Ciastek nie należy spłaszczać i pamiętać, aby zachować odstępy, ponieważ ciasteczka odrobinę rozpłyną się na boki i podrosną w górę.)

  • Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 12-15 minut w 180 stopniach.
    (Ciasteczka powinny być delikatnie zarumienione.)

Wskazówki

Babeczki powinny mieć lekko miękkie i delikatne wnętrze.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress

Cześć!

Co powiesz na to, żebyśmy wysyłali do Ciebie najnowsze promocje?
Tak nie za często - raz w miesiącu.

Super! Teraz będziemy Ci wysłać najnowsze promocje!

Coś poszło nie tak. Spróbuj raz jeszcze.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych w celu przesyłania informacji handlowej drogą elektroniczną zgodnie z ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną na podany w tym celu adres email. Podanie danych osobowych jest dobrowolne. Zostałem/am poinformowany/a, że przysługuje mi prawo dostępu do swoich danych, możliwości ich poprawiania, żądania zaprzestania ich przetwarzania. Administratorem danych osobowych jest PHU RIBENA MICHAŁ KUCZKOWSKI NIP: 589-173-29-53 z siedzibą Wygoda Sierakowska 208, 83-340 Sierakowice.