Składniki / 2

  • 250 g pieczarki
  • 1 por (biała część)
  • 1 marchew
  • 2 ziemniaki
  • 0,75 litra bulionu warzywnego
  • 1 żółtko
  • 1/2 szklanki śmietany 30 %
  • 1/2 sztuki papryczki chili
  • masło klarowane do smażenia
  • 1 papryka żółta

Przyprawy*:

2 ziele angielskie, 2 liście laurowe, sól i pieprz do smaku. koperek

Przygotowanie

  • Por kroję w krążki, przesmażam na maśle.

  • Ziemniaki obieram i kroję w kostkę.

  • Marchewkę kroję w talarki. Dodaję do pora, i przesmażam. Dodaję pokrojoną paprykę.

  • Pieczarki myję, kroję. Przesmażam na patelni osobno, na końcu solę, pieprzę.

  • Dodaję do warzyw, wlewam bulion, dodaję chili i gotuję zupę około 10 minut.

  • Żółtko wbijam do miseczki, dodaję śmietanę. Zupę po zagotowaniu wyłączam, wlewam śmietanę i już nie gotuję.

Wskazówki

Podawać z koperkiem.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress

Cześć!

Co powiesz na to, żebyśmy wysyłali do Ciebie najnowsze promocje?
Tak nie za często - raz w miesiącu.

Super! Teraz będziemy Ci wysłać najnowsze promocje!

Coś poszło nie tak. Spróbuj raz jeszcze.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych w celu przesyłania informacji handlowej drogą elektroniczną zgodnie z ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną na podany w tym celu adres email. Podanie danych osobowych jest dobrowolne. Zostałem/am poinformowany/a, że przysługuje mi prawo dostępu do swoich danych, możliwości ich poprawiania, żądania zaprzestania ich przetwarzania. Administratorem danych osobowych jest PHU RIBENA MICHAŁ KUCZKOWSKI NIP: 589-173-29-53 z siedzibą Wygoda Sierakowska 208, 83-340 Sierakowice.